Berichten

Beste collega's officials, 

Om het nieuwe zwemseizoen goed in te zetten, voorzien we voor de officials van West-Vlaanderen een bijscholing TAK.  Deze bijscholing zal doorgaan op zaterdag 24 september 2022 in de voormiddag in de gebouwen van de Campus Kulak te Kortrijk.  

Aansluitend voorzien we een natje en een droogje... 

Mag ik vragen om deze datum alvast te blokkeren in jullie agenda.  

Mochten jullie nu al vragen hebben die tijdens de bijscholing aan bod zouden moeten komen, kan je die per mail aan mij overmaken danny@zwemfedwvl.be Meer informatie volgt ten laatste over een tweetal weken.

Sportieve groeten,
Danny Uyttersprot
Bestuurslid Vlaams Sportcomité Wedstrijdzwemmen
Zeedijk 37 bus 0806
8430 Middelkerke
Gsm: 0485/848170
E-mail: danny@zwemfedwvl.be    

Lees meer: Bijscholing TAK 2022

Jaarverslag-2022

 

Jaarverslag-2022 Powerpoint

 

 

Beste officials,

Tevreden dat jullie er opnieuw bij zijn, een blij weerzien, maar houd het vooral (corona)veilig!

Er is een uitgebreide juryvergadering voorzien, wees op tijd (één uur voor aanvang van de wedstrijd)!

Bijkomende richtlijnen voor de officials

Voor alle officials is een Covid Safe Ticket(CST) verplicht (evenement > 500 deelnemers). Jullie QR-code moet vooraf via jullie club worden doorgemaild aan sportco@zwemfedwvl.be tegen ten laatste donderdag 14 oktober 19.00 uur.

Het CST voorziet dat je geen mondmasker hoeft te dragen. Indien je je echter meer op je gemak voelt met een mondmasker, ben je uiteraard vrij om dit wel te doen.

Officials komen binnen langs de zij-ingang en gaan via de trap naar zaal Brigitte Becue (eerste verdieping). Vooraleer het lokaal te betreden, zal worden nagegaan of we je QR-code (CST) goed hebben ontvangen. Indien in orde zal je worden toegelaten tot het lokaal waar ook de juryvergadering zal doorgaan. Bij wijze van heropfrissing zal er uitvoerig aandacht worden besteed aan de start, de stijlen en het algemeen wedstrijdverloop.

Er zijn geen omkleedruimtes voorzien. Kom naar de wedstrijd in je witte kledij en gepast schoeisel (zuiver sportschoeisel of badslippers). Op blote voeten fungeren is niet toegestaan.

De wedstrijdorganisatie heeft een COVID-verantwoordelijke aangeduid. Volg strikt de aanwijzingen op!

Flesjes drinkwater (plat en bruis) worden voorzien tijdens de juryvergadering. Tijdens de wedstrijd wordt niet meer rondgegaan met water.

Er zijn geen pauzes voorzien, doe dus zeker nog een sanitaire stop voordat de wedstrijd begint.

BELANGRIJK: indien je als aangeduide official niet aanwezig kan zijn op de wedstrijd, dien je zelf een andere official van je club te verwittigen om je plaats in te nemen. Wil dit dan wel zo snel mogelijk laten weten aan danny@zwemfedwvl.be en aan de dienstdoende kamprechter.
Je vervanger moet alsnog zijn QR-code aan sportco@zwemfedwvl.be overmaken.

Sportieve groeten,
Danny Uyttersprot
Bestuurslid Vlaams Sportcomité Wedstrijdzwemmen
Zeedijk 37 bus 0806
8430 Middelkerke
Gsm: 0485/848170
E-mail: danny@zwemfedwvl.be

jury samenstelling pk 2021
Lees meer: PK 2021 Officials

West-Vlaanderen Sprint 2022 in Oostende

 

 

Zwemwedstrijden in West-Vlaanderen

Beste clubbestuurders,

Corona zorgt er nog steeds voor dat ons dagelijks leven grondig door mekaar wordt geschud.  Ook binnen het zwemmen is het niet altijd duidelijk wat nu wel nog mag en wat niet. En veel perspectief wordt er eerlijk gezegd niet gegeven.

Onze West-Vlaamse competitiekalender werd al verschillende keren gewijzigd in functie van beslissingen van het overlegcomité, van Sport Vlaanderen en/of van de Vlaamse Zwemfederatie.  Bovendien hebben ook de provinciale en de lokale overheden, maar ook de zwembadbeheerders hun zeg over het al dan niet toelaten van trainingen en wedstrijden.  Wat vandaag wel nog mag, is misschien morgen verboden.  Wat vandaag verboden is, wordt misschien morgen opnieuw toegelaten. 

Ik raad jullie dan ook aan om de recentste berichtgeving over het zwemmen en het organiseren van competitiewedstrijden van nabij te volgen op www.zwemfed.be

Wat de wedstrijden in onze provincie betreft, toets ik ongeveer anderhalve maand voor de geplande datum met de organisator af om te kijken of de richtlijnen van dat ogenblik een competitiewedstrijd toelaten en of de organiserende club bereid is om in deze moeilijke omstandigheden de wedstrijd al dan niet in te richten.

De wedstrijden hieronder stonden op onze planning en de volgende beslissing werd nu reeds genomen:

28/02/2021 (PM) – UZKZ-Cup - Zwevegem (GEANNULEERD)

06/03/2021 (LPM) – West-Vlaanderen Sprint! (15-15+) - Brugge  (GEANNULEERD)

14/03/2021 (AM/PM) - AM - West-Vlaanderen Sprint! (9-14), PM - WOU (15-15+) - Diksmuide (GEANNULEERD)

Ik blijf ten gepaste tijde met jullie communiceren over de vervolgwedstrijden op onze planning.

Hopelijk evolueert de pandemie de komende weken/maanden in de juiste richting en kunnen we onze zwemmers opnieuw laten doen wat ze graag doen: zwemmen!

--

Danny

Sportieve groeten,

Danny Uyttersprot
Bestuurslid Adviesraad Zwemmen
Zeedijk 37 bus 0806
8430 Middelkerke
Gsm: 0485/848170
E-mail: danny@zwemfedwvl.be
Lees meer: Zwemwedstrijden in W-Vl