Bericht

Het belang van deze provinciale kampioenschappen zwemmen werd extra in de verf gezet door de aanwezigheid van de heer gouverneur van West-Vlaanderen Paul Breyne op zaterdag.  Hij kwam er in de namiddag de medailles overhandigen en hij hield er ook aan, hulde te brengen aan de zwemmers en zwemsters die op 10 oktober jongstleden voor onze provincie de eerste plaats zwommen in de Internationale Driekamp 2010.  De Internationale Driekamp is een wedstrijd die jaarlijks wordt gezwommen door een selectie van de beste atleten uit de provincie Zeeland in Nederland,  Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen.

De wedstrijd wordt om beurten georganiseerd in één van de deelnemende provincies: voor de jubileumeditie dit jaar was de zwemcommissie Kring Zeeland onze gastheer. De wedstrijd vond voorde twintigste keer plaats op een unieke datum 10/10/10.

Onze atleten zwommen maar liefst 24 gouden, 13 zilveren en 20 bronzen medailles bij mekaar.  Dit prachtig palmares aan ereplaatsen leverde de provincie de eerste plaats op in het puntenklassement met maar liefst 325 punten.  De provincie Oost-Vlaanderen eindigde verdiend tweede met 295 en de provincie Zeeland werd eervol derde met 231 punten.  We willen nu al vermelden dat het volgend jaar opnieuw de beurt is aan West-Vlaanderen om de Internationale Driekamp te organiseren.

Het provinciaal bestuur West-Vlaanderen VZF kan terugblikken op een succesvol en sportief kampioenschap.  De bestuursleden houden er dan ook aan alle zwemmers en zwemsters van harte te feliciteren met hun prestaties : doe zo voort, jongens en meisjes !

Danny UYTTERSPROT,
Zeedijk 37 bus 0806, 8430 Middelkerke
Tf : 059/313910
Gsm : 0485/848170