Bericht

Op zaterdag 6 juni 09 organiseerde SOMIVAL i.s.m. de VLG (Vlaamse Liga voor Gehandicaptensport), de VZF, de KWZC (Koninklijke Waregemse Zwemclub) en de Stad Waregem de eerste SOMIVAL-zwemmeeting, één van de meetings uit het zwemcriterium ten behoeve van personen met een verstandelijke beperking.  Dit evenement ging door in zwembad “De Treffer” te Waregem.  Niet minder dan tien clubs met een honderdtal zwemmers schreven zich in voor deze wedstrijd. Onder het VLG-motto “Met of zonder handicap, het maakt niet uit, als je maar sport” gaven alle deelnemers het beste van zichzelf.   De tevredenheid en de voldoening op hun gezichten sprak boekdelen, vooral toen de atleten hun medaille en prijs mochten ontvangen uit handen van de heer Paul Breyne, gouverneur van de provincie West-Vlaanderen. 

Speciale dank gaat uit naar Els Allegaert en haar volledig team van medewerkers : alle zwemmers en zwemsters hebben ongetwijfeld een onvergetelijke dag beleefd !

In naam van het provinciaal bestuur West-Vlaanderen VZF en in naam van alle aanwezige zwemofficials houd ik er dan ook aan het SOMIVAL- en KWZC-team van harte te feliciteren met dit prachtig sportief initiatief voor minder-valide zwemmers. 

Danny Uyttersprot

Ondervoorzitter Provinciaal Bestuur VZF