Bericht

Het Belgisch Kampioenschap Zwemmen in Molenbeek is voorbij: West-Vlaanderen presteerde sterk. Niet alleen onze zwemmers toonden zich uitmuntend, ook onze officials waren op post. Dat onze officials in Molenbeek niet echt in de watten werden gelegd is een understatement. Niet dat zijn een luxe-behandeling eisen, maar een minimum aan respect voor mensen die zich onbaatzuchtig en vrijwillig inzetten voor de zwemsport kan toch niet teveel gevraagd zijn...? Vanuit het provinciaal bestuur werd hiervoor een brief gestuurd naar de KBZB.

Onze ondervoorzitter - Danny Uyttersprot - maakte in Molenbeek ook deel uit van de jury. Terwijl het zwemmen en jureren na het BK voor ieder op een laag pitje gedraaid worden, gaat Danny op zijn elan verder. Hij bezit sinds twee jaar de licentie van kamprechter en fungeert eveneens vanuit zijn dagtaak voor Defensie (Danny is militair en officier human resources in Doornik, waar hij ook compagniecommandant is) als jurylid bij militaire wedstrijden.

Niet enkel is hij kamprechter bij de Militaire Kampioenschappen in België, Danny maakt ook deel uit van de jury op wereldniveau! Zo verbleef hij in oktober 2007 reeds in India, Hyderabad voor de "Military World Games 2007", zeg maar de "Militaire Olympische Spelen"!

Van 5 tot 14 augustus 2009 gaat het "43rd World Military Swimming and Lifesaving Championship" door in Canada, Montreal. 131 landen strijden er in diverse disciplines van het zwemmen om militaire wereldtitels. Geen wedstrijden zonder officials: Danny zal in die periode dan ook deel uitmaken van de militaire jury, een gebeurtenis waar wij niet om heen kunnen kijken en toch wel trots op zijn!

In naam van het West-Vlaamse zwemmen wensen wij Danny te feliciteren met deze aanstelling! Wij wensen hem een strenge, rechtvaardige én aangename tijd toe in Montreal.

Op het tabblad "pers" van deze site kun je eveneens lezen hoe de pers hierover bericht.

Bart Dewulf
Voorzitter provinciaal bestuur