Bericht

Van 23 tot en met 25 juli 2010 werden in het Olympisch zwembad WEZENBERG te ANTWERPEN de Belgische Jeugdkampioenschappen 2010 (11- tot 14-jarigen) gezwommen.  Het weekend daaropvolgend werden op dezelfde locatie de Belgische Kampioenschappen 2010 (15- tot 18-jarigen en 18+) georganiseerd.

West-Vlaanderen schitterde alweer !!

Gedurende beide kampioenschappen produceerden onze zwemmers en zwemsters een eindeloze lijst van tijdsverbeteringen in individuele- en aflossingsnummers !

Tijdens het BJK gingen onze 11- tot 14-jarigen met niet minder dan 13 gouden, 13 zilveren en 17 bronzen medailles aan de haal.  Bovendien mocht GOLD met 150 punten in het clubklassement 11/12-jarigen de gouden beker mee naar huis nemen.  BZK behaalde in deze categorie een eervolle tweede plaats.  En of dit nog niet genoeg was, werden tijdens deze kampioenschappen alweer een aantal provinciale records verpulverd.  Zo werd het 25 jaar oude record op de 100 Vlinderslag 11/12-jarigen naar oceanische dieptes getorpedeerd.

Tijdens het BK legden onze zwemmers van 15 jaar en ouder beslag op maar liefst 12 gouden, 12 zilveren en 11 bronzen medailles.  Door hen werden niet minder dan 7 provinciale records verbeterd, waarvan 4 in een aflossingswedstrijd.

In naam van het volledige provinciaal bestuur, PROFICIAT aan alle zwemmers en zwemsters die West-Vlaanderen als een volwaardig ambassadeur hebben vertegenwoordigd.
Onze dank gaat ook naar alle trainers, afgevaardigden en clubmedewerkers die door hun grenzeloze inzet deze prachtige resultaten mee hebben helpen realiseren !  

Danny UYTTERSPROT, secretaris