Zwemwedstrijden in West-Vlaanderen

Beste clubbestuurders,

Corona zorgt er nog steeds voor dat ons dagelijks leven grondig door mekaar wordt geschud.  Ook binnen het zwemmen is het niet altijd duidelijk wat nu wel nog mag en wat niet. En veel perspectief wordt er eerlijk gezegd niet gegeven.

Onze West-Vlaamse competitiekalender werd al verschillende keren gewijzigd in functie van beslissingen van het overlegcomité, van Sport Vlaanderen en/of van de Vlaamse Zwemfederatie.  Bovendien hebben ook de provinciale en de lokale overheden, maar ook de zwembadbeheerders hun zeg over het al dan niet toelaten van trainingen en wedstrijden.  Wat vandaag wel nog mag, is misschien morgen verboden.  Wat vandaag verboden is, wordt misschien morgen opnieuw toegelaten. 

Ik raad jullie dan ook aan om de recentste berichtgeving over het zwemmen en het organiseren van competitiewedstrijden van nabij te volgen op www.zwemfed.be

Wat de wedstrijden in onze provincie betreft, toets ik ongeveer anderhalve maand voor de geplande datum met de organisator af om te kijken of de richtlijnen van dat ogenblik een competitiewedstrijd toelaten en of de organiserende club bereid is om in deze moeilijke omstandigheden de wedstrijd al dan niet in te richten.

De wedstrijden hieronder stonden op onze planning en de volgende beslissing werd nu reeds genomen:

28/02/2021 (PM) – UZKZ-Cup - Zwevegem (GEANNULEERD)

06/03/2021 (LPM) – West-Vlaanderen Sprint! (15-15+) - Brugge  (GEANNULEERD)

14/03/2021 (AM/PM) - AM - West-Vlaanderen Sprint! (9-14), PM - WOU (15-15+) - Diksmuide (GEANNULEERD)

Ik blijf ten gepaste tijde met jullie communiceren over de vervolgwedstrijden op onze planning.

Hopelijk evolueert de pandemie de komende weken/maanden in de juiste richting en kunnen we onze zwemmers opnieuw laten doen wat ze graag doen: zwemmen!

--

Danny

Sportieve groeten,

Danny Uyttersprot
Bestuurslid Adviesraad Zwemmen
Zeedijk 37 bus 0806
8430 Middelkerke
Gsm: 0485/848170
E-mail: danny@zwemfedwvl.be