Symboliek en toelichting

De wedstrijd voor het ontwerp van een nieuw provinciaal logo werd afgesloten op 1 juli 2011. Tijdens de vergadering op 22 september 11 te TORHOUT heeft het Provinciaal Bestuur gekozen voor het logo hierboven. De ontwerper van dit verfrissend, dynamisch en herkenbaar logo is Bryan Uyttersprot van COAST.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Het nieuwe logo bestaat uit drie door hun kleur onderscheiden delen :

1) de zwematleet in rood, 
2) de twee gegolfde lijnen in blauw en 
3) de vermelding www.zwemfedwvl.be in zwart. 

De rode kleur van het hoofd en de armen van de zwematleet is terug te vinden in de provincievlag West-Vlaanderen, door mensen gedreven en benadrukt op die manier de verbondenheid en de goede samenwerking met de diverse diensten van de provincie West-Vlaanderen. 

De twee blauw gegolfde lijnen verwijzen naar het water waarin alle disciplines van de zwemsport worden beoefend, maar staan tegelijk ook symbool voor de zee waarmee de provincie West-Vlaanderen onafscheidelijk verbonden is. Door de rechter arm van de zwemmer te laten opgaan in de golven wordt deze unieke verbondenheid noch sterker geaccentueerd. 

De Nederlandse vlag die links in het logo ontstaat door de samenloop van de blauwe golf, de witte tussenruimte en de rode in de golf opgaande arm van de atleet is een knipoog naar de Internationale Driekamp die jaarlijk... 

Danny UYTTERSPROT, 
ondervoorzitter-secretaris.